top of page

Acerca de

Članica

Eva Hribernik

O Evi

Eva Hribernik deluje kot gledališka in operna režiserka tako v slovenskem kot mednarodnem prostoru. Po končanem študiju dramaturgije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, je diplomirala iz operne režije na Accademia per L’Opera Italiana v Veroni. V koprodukciji Slovenskega komornega glasbenega gledališča in Glasbene matice Ljubljana je v letu 2014 uprizorila sodobno slovensko opero za otroke “Kaznovana radovednost” skladatelja Pavla Šivica. Leta 2015 je bila v Rimu izbrana na Tekmovanju za režiserje, v okviru katerega je v Teatro Elettra režirala sodobno italijansko dramo Gianluca Arene “Cenere”, v Veroni pa je v Palazzo Camozzini  istega leta uprizorila “Figarovo svatbo” W. A. Mozarta.

 

V letu 2016 je opravila avdicijo za gledališke ustvarjalce v Teatro Due v Parmi za projekt “Alta formazione per il Teatro – Casa degli Artisti”, v okviru katerega je kot asistentka režije sodelovala pri uprizoritvi dveh produkcij: “Beraški operi” Johna Gaya in Evripidovi “Alkestidi”. V Modeni je leta 2016 že drugič vodila seminar scenske interpretacije za operne pevce v okviru Kulturnega društva ALEF in Mojstrskega tečaja s tenoristom Chrisom Merrittom. Prav tako je v letu 2016 režirala sodobno opero skladatelja Toma Kobeta, “Pod svobodnim soncem”, ki je bila uprizorjena v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu.

 

Februarja 2017 je v koprodukciji SKGG, Cankarjevega doma Ljubljana in Slovenskega tolkalnega projekta – StoP režirala operno črno komedijo za tri igralce in tri privide “Božji delec”, skladatelja Pavla Mihelčiča in libretista Milana Dekleve. Oktobra 2017 je prav tako v okviru SKGG v Slovenskem narodnem gledališču Opera in balet Ljubljana režirala komorno opero “Ada”, skladatelja Tomaža Sveteta, na dramski tekst Iva Svetine, novembra 2017 pa romantično opero “Deseti brat”, skladatelja Aleša Makovca, ki je bila uprizorjena v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu. V letu 2018 je poleg pustolovskega muzikala "Madagascar", režirala tudi operno-baletno pravljico "Gospod in hruške", skladatelja Dušana Bavdka ter Nymanovo komorno opero "Mož, ki je imel ženo za klobuk", ki je bila uprizorjena v SNG Opera in balet Ljubljana.

 

V koprodukciji AG in AGRFT UL je vodila in režirala produkcijo "Mini opere II.", s katero so v januarju in februarju 2019 gostovali v Ljubljani, Budimpešti in Brnu. Junija 2019 je režirala glasbeno-gledališko predstavo "Ex-Odus radosti" skladateljice Natashe Bogojevich, ki je bila premierno uprizorjena v Stari mestni Elektrarni v Ljubljani. V oktobru 2019 je za svoje opravljeno delo na kulturnem in umetniškem področju prejela mednarodno nagrado "Premio Internazionale Universum Donna 2019", ki jo je podelila strokovna in mednarodna žirija Universum Academy Switzerland - International University of Peace.

eva_hribernik_foto_mala.jpg
bottom of page