top of page

Acerca de

Član

Franc Rizmal

O Francu

Franc Rizmal je diplomiral kot violinist leta 1976 na Visoki šoli na Dunaju in kot dirigent leta 1983 na Graški visoki šoli ter se izpopolnjeval v Salzburgu, Berlinu, Mörzzuschlagu, Luganu, Moskvi in Eisenstadtu. 

Bil je najprej prvi violinist Slovenske filharmonije in Radijskega orkestra, nato dirigent orkestra in zbora ter profesor na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani. Leta 1996 je kot dirigent in umetniški vodja zasnoval Orkester Slovenske vojske, ki ga je vodil do leta 2000, nakar je prevzel mesto dirigenta in umetniškega vodje Orkestra Slovenske policije. 

Od leta 2004 naprej je profesor komorne igre na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani. Kot solist violinist in dirigent je nastopal in snemal doma (Slovenska filharmonija, Simfonični in komorni orkester Radia Slovenija) in v tujini (Kanada, Tajvanski komorni orkester, Wiener Akademie, Aula Classica itd.) Bil je tudi predsednik Glasbene mladine Slovenije, sodeloval v domačih in tujih žirijah ter prejel več nagrad (Savinova nagrada, Priznanje mesta Žalec in Glasbene mladine Slovenije).

franc-rizmal.jpg
bottom of page