top of page

Acerca de

Članica

Iztok Kocen

O Iztoku

Iztok Kocen (1986), dirigent, skladatelj, zborovodja in pedagog študira orkestrsko dirigiranje vrazredu red. prof. Marka Letonje in doc. Simona Dvoršaka na Akademiji za glasbo v Ljubljani.Kot dirigent je v letu 2018 vodil premiero in 19 ponovitev muzikala Rodgers & Hammersterin:Pepelka, v zadnje 3 letih pa je kot drugi dirigent je sodeloval pri opereti Radovana Gobca:Hmeljska princesa (v Žalcu), pri operi Dean Burry: Hobit (produkcija SKGG) ter v muzikaluRodgers & Hammerstein: Moje pesmi, moje sanje (v produkciji NAGP).

 

Kot asistent dirigenta inkorepetitor je sodeloval pri komornih operah v produkciji Slovenskega komornega glasbenegagledališča - Tomaž Svete: Ada, Stephen McNeff: The gentle giant, Tomaž Svete: Junak našegačasa.Od leta 2014 vodi moški Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, s katerim se rednoudeležuje evropskih turnej in mednarodnih tekmovanj. S PAZ Vinko Vodopivec je junija 2018organiziral jubilejni koncert ob 65. letnici delovanja zbora na zunanjem prizorišču v Dolenji vasipri Senožečah. Marca 2019 je bil umetniški vodja prvega Študentskega ZBORovanja v velikidvorani Slovenske filharmonije, kjer se je predstavilo 7 študentskih zborov.Od maja 2017 vodi tudi Partizanski pevski zbor Ljubljana, s katerim opravi približno 50 nastopovin koncertov letno, po vsej Sloveniji. Aprila 2019 je bil umetniški vodja in dirigent Jubilejnegakoncerta ob 75. obletnici delovanja zbora v razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.Na odru so se pod njegovo taktirko združili Partizanski pevski zbor, Primorski akademski zborVinko Vodopivec, Laška pihalna godba in sopranistka Gaja Sorč.Aktiven je tudi kot skladatelj, kjer je absolvent pri izr. prof. Dušanu Bavdku na Akademiji zaglasbo v Ljubljani.

 

Njegove skladbe so bile do sedaj poleg Slovenije izvajane tudi v v Avstriji,Italiji, Srbiji, na Češkem, Hrvaškem ter Bosni in Hercegovini. Udeleževal se je mojstrskihtečajev, kjer so poučevali Philippe Manoury, Peter Ablinger, Heiner Goebbels, Gyula Fekete,Klaus Ager, Stephen McNeff, Sidney Corbett, Johannes Kretz, Vinko Globokar, Jana Andreevska in drugi.

kocen_iztok_1.jpg
bottom of page