top of page

Acerca de

Članica

Darja Mlakar Maležič

O Darji

Darja Mlakar Maležič je začela s svojo glasbeno izobrazbo pri devetih letih z igranjem klavirja, kasneje pa se je temu pridružilo še violončelo. Ob vpisu na Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani se je odločila za klavir (prof. Gita Mally), zanimanje za druge inštrumente pa je ostalo še vedno prisotno - na tekmovanjih za komorne skupine je prejela tri prve in eno drugo nagrado. 

Kasneje se je odločila za študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 1999 z odliko diplomirala v razredu prof. Dubravke Tomšič-Srebotnjak, leta 2002 pa še iz klavirske pedagogike. Že v času študija, pa tudi po njem, je imela več samostojnih in komornih koncertov po Sloveniji, Avstriji, Hrvaški in Italiji. Poleg študija se je še dodatno izobraževala na mojstrskih tečajih pri Jacobu Lateinerju, Martynu van den Hoeku, Robertu Wardu ter Arnulfu von Arnimu. V sezoni 1999/2000 je bila zaposlena v SNG Opera in balet Ljubljana kot korepetitorica baleta in takrat je posnela glasbeno podlago za balet Zelena miza. Kot pianistka in čembalistka je sodelovala z RTV orkestrom in orkestrom Camerata labacensis. Je pianistka v mnogih otroških opernih predstavah (Humperdinck: Janko in Metka, Mozart: Bastien in Bastiena, Cui: Rdeča kapica).

Trenutno je korepetitorica in profesorica klavirja na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani in na Glasbeni šoli Vič-Rudnik. S sopranistko Katjo Konvalinko sodeluje že 10 let, obe pa sta leta 2005 skupaj s klarinetistom Andrejem Zupanom ustanovili trio, s katerim so letos posneli svojo prvo zgoščenko Pastir na skali.

bottom of page