top of page

Acerca de

Članica

Mirjam Kalin

O Mirjam

Za leto 2011 je prejemnica nagrade Sama Smerkolja operna pevka Mirjam Kalin, članica solističnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. 


Po končani gimnaziji se je posvetila študiju solo petja pri znani slovenski primadoni - Zlati Ognjanović. Leta 1994 je po uspešno opravljeni avdiciji dobila prvo vlogo v SNG Opera in balet Ljubljana, vlogo Guvernante v Pikovi Dami P. I. Čajkov-skega. Že leta 1996 je postala stalna članica solističnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je do danes poustvarila zelo pester izbor solističnih vlog, skupaj več kot 35. Istega leta je kot mlada obetavna pevka prejela Wagnerjevo štipendijo, leta 1998 pa nagrado zlata ptica za poustvaritev Jele v Kozinovi operi Ekvinokcij. Zvesta je ostala tudi koncertnemu odru, kjer je odpela sedemdeset vokalno-instrumentalnih del. Leta 2005 je prejela nagrado Prešernovega sklada. 

V svoji umetniški karieri je po Evropi nastopala s priznanimi dirigenti, kot so Zubin Mehta, Fuat Mansurov, George Pahlivanian, Hartmut Haenchen, Jacek Kaspszyk, Janos Kovacs, Leopold Hager, Theodor Guschlbauer, Anton Nanut, Uroš Lajovic, Marko Letonja, Marko Munih ...

mirjam-kalin.jpg
bottom of page