1 2 3
 

Katja Konvalinka

Katja Konvalinka  Predsednica SKGG  je na ljubljanski Akademiji za glasbo leta  1999  diplomirala  iz klavirja, leto kasneje pa še iz solopetja. študij je nadaljevala na  Visoki  šoli za glasbo v Gradcu, kjer je leta 2004 z odliko magistrirala iz opernega in 2006 prav tako z odliko iz koncertnega petja. Leta 2009 je končala specializacijo na AG pri sopranistki Vlatki Oršanić. Pela je v opernih hišah v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem. 

V SNG Opera in balet Ljubljana je bila Ana Frank (Frid - Dnevnik Ane Frank; koprodukcija SNG in SKGG), Fanny (Rossini - La cambiale di matrimonio), Frasquita (Bizet - Carmen), Pedro (Massenet - Don Kihot), Anna (Verdi - Nabucco) in princesa Ninetta (Prokofjev - Zaljubljen v tri oranže). Pela je Zerlino (Mozart - Don Giovanni) na festivalu Splitsko ljeto ter Marinko (Smetana -Prodana nevesta) v Mestnem gledališču Leoben v Avstriji. V Leobnu je pela še vlogi Gretchen (Lortzing - Divji lovec) in Hortense (Heuberger - Operni ples). V gledališču Theater im Palais v Gradcu pa je nastopila v več Mozartovih operah (Zerlina - Don Giovanni, Despina - Cosi fan tutte, Servilia - La clemenza di Tito). V SNG Maribor je pela Prvo damo v Mozartovi Čarobni piščali ter Frasquito v Carmen. Bila je Primadona v komorni operi Mnemosyne (G. Strniša / I. Lovrić). 

V produkcijah Slovenskega komornega glasbenega gledališča je bila Bastienne v Mozartovi enodejanki Bastien in Bastienne, Lucy v Menottijevem Telefonu, Estelle v Gluckovem Ogoljufanem sodniku, Rdeča kapica v Cuievi istoimenski operi ter Vitez Armidoro v Piccinnijevi operi La Cecchina ali Nikogaršnja hči, Laetitia v Menottijevi operi Zmikavt in stara devica, Serpina v Režijski vaji za opero Gospodovalna služkinja in Ana Frank.

Koncertno je pela z Orkestrom slovenske fiharmonije (Rutter - Magnificat in Mahler: Das klagende Lied), z orkestrom RTV Slovenija (Bach: Johannespassion), v Mahlerjevi  2. simfoniji, Božičnem oratoriju C. Saint -Saënsa, v Pergolesijevi Stabat mater, kantati Anna Ahmatova Tine Mauko in v več Mozartovih mašah, celovečerne recitale samospevov pa je imela po Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji, Srbiji in Italiji. Petje poučuje na Glasbeni šoli Ljubljana Vič - Rudnik.

http://www.delo.si/kultura/oder/piccinnijeva-komicna-opera-v-sodobni-preobleki.html 

http://www.dnevnik.si/kultura/narediti-otrokom-prijazen-dogodek

http://www.dnevnik.si/kultura/ob-boku-najboljsih

http://novice.najdi.si/predogled/novica/3dc7249c641a7f0c4a385020a0275c21/Dnevnik-si/Kultura/Dopolnilo-velikim-opernim-produkcijam
 


 
Vse pravice pridrane © 2016 | Oblikovanje martinrotovnik.com